Om een berekening te maken met AudaGarage klikt u op Creëer een nieuwe service. Daarna kan u de nummerplaat ingeven (of het chassisnummer indien het voertuig niet teruggevonden wordt of niet ingeschreven is in België).Indien de nummerplaat niet gekend is kan u ook een opzoeking doen aan de hand van het chassisnummer.

Als het voertuig gekend is zal u het merk en model ingevuld zien, onder Uitvoeringen vindt u de reeds geselecteerde uitvoeringen van het voertuig, u kan deze steeds wijzigen of aanvullen.

Geef de kilometerstand, de gegevens van de klant in en kies bij Profiel een ander profiel indien u een ander uurloon wenst toe te passen, klik daarna op Bewaren.

In de volgende stap kan u een kilometerstand of periode selecteren en krijgt u automatisch de onderhoudswerken zoals deze door de fabrikant voorzien zijn geselecteerd, uiteraard kan u zaken weglaten of toevoegen.

Om onderdelen toe te voegen kan u deze opzoeken via de knop + Onderdelen.
Selecteer een deel van het voertuig in het navigatiescherm.

Selecteer daarna het onderdeel

selecteer de bewerking

via het voertuigicoon kan u terugkeren naar het overzicht om een ander deel van het voertuig te selecteren

uitrusting en uitvoeringen van het voertuig kan u configureren via de knop met de sleutel

onderdelen zoeken kan via de knop met het vergrootglas

een overzicht van de huidige bewerkingen vindt u onder de knop met de lijst

eens alles ingegeven is kan u via Bewaren & sluiten terug naar het vorige menu

In de stap Werkplaats krijgt u een overzicht van de uit te voeren werken, de te vervangen onderdelen etc.

uiteraard kan u hier ook de nodige aanpassingen doen door te klikken in de betreffende vakken of indien u bijvoorbeeld de olie wenst te wijzigen kan u op de referentie voor de olie klikken om uw olie te selecteren.

Via de knop Afdrukken kan u uw bestek afdrukken voor uw klant en een keuze maken welke details u op het bestek wenst.
U kan ook een werkbon of werkblad als checklist afdrukken voor eigen gebruik of ter info voor de klant.
In een laatste stap kan u Uitchecken, het bestek is nu bewaard en kan niet meer gewijzigd worden, u kan het bestek nog afdrukken en alles nakijken in alle voorgaande stappen.